Продължение на скандала с пътните полицаи опитали да прикрият смъртта на прегазен на пешеходна пътека 84-годишен мъж от Пловдив. Близките на убития Петко Петков се надяват полицаите и извършителят на престъплението - известен човек от фолк средите да получат справедливо наказание.

84-годишният Петко Петков е прегазен и убит на пешеходна пътека сутринта на Никулден 2014 г. Блъснат е от Иван Сарафски, свързван във фолк средите. Възрастният мъж отивал на гости при сина си:

„Събота, седем и половина трябваше да хване мотрисата за Асеновград. И същия ден да пристигне при мене.", разказа синът Красимир.

Няколко часа по-късно близките на дядо Петко разбират от полицията, че техният обичан дядо и баща е мъртъв.

Цели 6 месеца синът на дядо Петко не получава никаква информация от полицията за хода на разследването.

Това предизвиква подозрението, че се случва нещо нередно: „Съмнявах се, но то съмнението... Очаквах да се обадят, но не се обади никой. Ей сега правя на 6-ти половин година никой не ми се е обадил да каже докъде е стигнало, дело ще има ли, няма ли да има!"

Красимир Петков научава името на убиеца от новините, когато гръмва скандала с арестуваните пловдивски катаджии. Заради аферата мъжът днес не желае да показваме лицето му, тъй като се притеснява от колеги и приятели на обвинените полицаи:

Със съдействието на полицая Костадин Илиев, Сарафски променя фактите и се уговаря със другия си спътник той да поеме неговата вина.