Два автомобила с нелегално пресекли границата ни и каналджии катастрофираха в опит да избягат от гранична полиция.

Кореспондентът на bTV от региона допълва, че инцидентът е станал близо до боляровското село Вълчи извор. Други три коли с нарушители са успели да избягат и се издирват. Всички заловени са иракчани, настанени са в ямболската болница с леки травми.

Село Вълчи извор е сред гората, далеч от оживени пътищата. В селото се влиза по мост, до който личат следите от катастрофата. Инцидентът е станал на този мост. Малко преди полунощ хората от селото били събудени от силен трясък.

Местен жител, който живее в първата къща в селото чул шума и веднага излязъл на двора. Успял да види трите коли, които избягали преди идването на гранична полиция. С кран извадили други две под моста.

В ямболската болница са закарани 7 пострадали. Двама от тях са настанени в болницата с леки травми.

"Една жена, шестима мъже, деца нямаше. Първоначално при пристигането тя беше представена като най-тежко пострадала, при снимките се оказа че няма травмите, които се предполагаха", обясни д-р Нели Влахова, началник на спешното отделение към МБАЛ-Ямбол.

След прегледа тримата българи са отведени от гранична полиция. Тепърва ще се изяснява ролята им в нелегалното превеждане на иракчаните през границата .Обвинение за каналджийство е повдигнато на най-възрастния в групата - иракчанин, който живее в страната ни от 6 години.

За катастрофата е образувано досъдебно производство.