Рибар откри тялото на изчезналата студентка във Велико Търново. 23-годишната Вероника Здравкова е намерена в река Янтра, заплетена в коренището на паднало дърво, предаде кореспондентът на bTV в района.

Тялото й е забелязано в района на гарата от случаен търновец, който нямал телефон в себе си и помолил минувач да сигнализира на 112.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител. От прокуратурата обясниха, че е рано за заключения и се работи по всички версии. Потвърдиха обаче, че са открити следи от наранявания основно по главата на Вероника.

Намереното тяло е откарано за аутопсия във Великотърновската болница. На мястото са били и родителите на Вероника Здравкова, предаде агенция "Фокус".

Вероника е видяна за последно на 28 февруари около 19.00 часа, когато е приключил работният ѝ ден. Оттогава от нея нямаше вести, а мобилният ѝ телефон бе изключен. Преди ден тя бе обявена за издирване.

В знак на съпричастност към семейството на Вероника великотърновци от тази вечер започват поредица от протести. Започва и подписка за полицейско присъствие в района около гарата, осветление и камери.