Полицаи отказаха 200 лева подкуп, а мъж от Ихтиман беше арестуван заради това, че им е предложил парите.

Бял микробус, пълен с месо и шофьор, който никога не е имал книжка - така започва историята с върнатия подкуп.

„Видяхме, че са две банкноти по 100 лева”, обяснява Светослав Величков от СДВР и допълва, че с колегите му не са се изкушили.

„Не съм очаквал, че по този начин, нахално ще постъпи – да отваря вратите на автомобила, да пуска пари в тях”, коментира и Александър Георгиев.

След като катаджия от София беше сниман да взима 20 лева рушвет, полицаите нямат право да спират коли за проверка. Микробусът обаче е проверен на входа на София заради това, че подобна кола била подадена за издирване.

„Откакто е забраната да се спират автомобили, това е втория проверен автомобил от нас. Първият превозваше 400 кг акцизен тютюн. Този се оказа с трупно месо с неустановен произход”, коментира полицай Георгиев.

Заради пъхнатите в полицейската кола стотачки в ареста попада 43-годишният Алберт Раденков от Ихтиман. Ден по-късно се озовава на свобода - под гаранция, но и с обвинение. Екип на bTV го потърси в дома му в Ихтиман, но там беше само жена му.

„Не знам, неговите пари му стоят на документите. Не знам дали е предложил точно на ръка да им ги даде”, обяснява Румяна Раденкова.

Близките на Алберт са притеснени не толкова за обвинението му, колкото за микробуса и месото, които са конфискувани. „Там да отивате, да ги питате като ни взеха месото, с какво да се прехранваме тука”, настоява Румяна.

Освен че търгува с незаконно месо, Алберт има и други провинения. А според закона заради това, че е предложил подкупа, може да получи 10 години затвор и 15000 лева глоба.