Има задържан за убийството в столичния кв. „Павлово”
Млад мъж е убил баща си, убитият и задържаният са син и внук на директорката на Йоан Матев
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
задържани, белезници

24-годишен мъж е задържан за убийството в столичния кв. „Павлово”, съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова.

Тялото на 51-годишния Георги Николов беше открито в събота по обед в частен апартамент в „Павлово” с порезно-прободни рани.

Полицията разследва убийство в СофияМъж е бил намушкан в апрартамента си

Задържаният Севелин Николов е син на убития мъж. Действал е умишлено, а след извършеното престъпление е изхвърлил дрехите, с които бил облечен, както и оръжието на престъплението. По-късно  те са открити от разследващите. Младият мъж е направил пълни самопризнания.

От събраните доказателства станало ясно, че убийството е извършено около 1 часа през нощта на 4 ноември. Причина са влошени отношения в семейството.

За извършителя има данни, че преди да извърши убийството е употребил наркотични вещества от различен вид. Същата вечер е бил в компания със свои приятели, с които е споделил, че има намерение да убие баща си, но никой от тях е възприел казаното от него сериозно. Задържаният не е осъждан, а единствената му криминална проява е била през 2007 година, когато е бил още непълнолетен, и е свързана с извършени хулигански действия.

Шефът на СДВР Ивайло Иванов потвърди, че убитият е син на директора на училището, където е учел задържаният за убийството в Борисовата градина Йоан Матев, Василка Николова

Прокуратурата е подготвила резервен адвокат за Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градинаЗащитата на Матев с действията си бави приключването на делото, съобщи градският прокурор Емилия Русинова

„Починалият е неин син, а евентуалният извършител – неин внук, но категорично няма връзка между случаите”, каза шефът на СДВР.

Утре съдът ще гледа мярката за неотклонение на Севели Николов. На същия етаж друг състав ще гледа поредното искане на Йоан Матев за по-лека мярка, след поредица от опити за забавяне на процеса.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре