И на втора инстанция: 25 години затвор за убиеца от пътя Русе – Бяла
Мъж отне живота на жена си по особено жесток начин
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Бахар Селим
Снимка: Емил Димитров

Великотърновският апелативен съд потвърди присъда от 25 години затвор, дадена от Окръжния съд в Русе на мъж, обвинен в убийството на съпругата си, предаде БТА.

34-годишният Бахар Селим е признат за виновен, че е убил на 31 май миналата година 27-годишната си жена Джейлян на пътя Русе-Бяла. Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

По време на заседанията на първа инстанция в съда в Русе Бахар С. каза тогава, че съжалява за случилото се, призна се за виновен и поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

25 години затвор за Бахар Салим, убил съпругата си на пътя Бяла – РусеПрокуратурата поиска доживотен затвор, но мъжът се призна за виновен и затова присъдата е по-лека

Поради това определеното наказание "доживотен затвор" бе заменено с 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. 

Със същата присъда мъжът е осъден да плати на родителите на жертвата и на малолетния й син по 150 000 лева - обезщетение за причинените им неимуществени вреди в резултат от престъплението. 

Единствената промяна в присъдата е в частта, в която подсъдимият е бил признат за виновен, че е извършил деянието с користна цел. Такова обвинение не е било предявявано, липсва в обвинителния акт, няма и мотиви за него в присъдата на Окръжния съд. Съставът приема, че става въпрос за техническа грешка.

Решението може да се обжалва пред ВКС.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре