Рекордно количество от 214 кг хероин задържаха митническите служители на „Капитан Андреево”. Дрогата е на стойност близо 14 млн. лв. и била скрита в консервни кутии, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 24 април сутринта е проверен товарен автомобил с прикачено към него полуремарке, управляван от 31-годишния ирански гражданин Вахид Н. Камионът влязъл у нас от Турция.

Водачът е предоставил за проверка документи, според които в камиона превозвал консервни кутии с подправка за паниране на пилета. Те били поставени в товарното помещение в кашони върху дървени палети, с надписи на чужд език и фабрично запечатани.  Товарният автомобил пътувал от Иран за Полша. 

Снимка: Агенция \"Митници\"

Митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево” отклонили автомобила за извършване на рентгеново изследване, при което било установено, че съдържанието в част от превозваните кутиите било по-тъмно и с различна плътност. Установено е, че в 468 консервни кутии се съдържало кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагирало на хероин.

Иранският гражданин е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково ще внесе искане в съда да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража".

Снимка: Агенция \"Митници\"

Разследването по делото се извършва от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково. Разпитват се свидетели, назначени са експертизи, иззети са веществени доказателства.