МВР продължава разследването за смъртта на модния индустриалец Александър Антов. Бизнесменът беше открит на метри от дома си в столичния квартал Бистрица.

На този етап криминалистите не изклюват нито една от версиите за убийството на Александър Антов. Проверяват се хипотези и за неуредени финансови отношения, и за личен мотив.

До момента са иззети записите от камерите в района, разпитани са охранителите, които пазят къщите в района, както и близките на застреляния бизнесмен. Проблемът е, че мястото, на което е извършено убийството не попада в обхвата на камерите. От МВР отказват коментар по случая.

Справка в Търговския регистър сочи, че през 2015-та година Александър Антов се е оттеглил от повечето си фирми в модния бизнес. На този етап официална информация по случая няма.

Убийството на собственика на модна къща „Агресия” Александър Антов е с цел разкъсване сили на МВР. Тази хипотеза изрази Ботьо Ботев в предаването „Тази неделя” по bTV.

Второ показно убийство беше извършено вчера в столичния квартал „Бистрица”. Жертвата отново е известен бизнесмен. Тялото на Антов е открито в горичка в близост до дома му. Мъжът е застрелян с два куршума в тила.

„Представете си, извършено е едно убийство, поръчково, предния ден (това на Веселин Стоименов). След това става второ. Знаете ли каква дисхармония се получава в работата на полицейските служби?”, каза още Ботев. По думите му специалистите в тази област са ограничени. „Когато тръгнеш по един случай и се появи втори, трябва да разкъсаш силите”, допълни Ботев.

„Тези два случая не са прецедент, но въпросът е друг – как се оценяват личностите? Има една дисхармония в самобитността на пострадалите”, смята Ботев. Според него първата жертва – Веселин Стоименов, който е фактически ликвидатор на групировката ВИС-2 – е свързвана с групировки, макар да не е изявена личност в тези кръгове.

Жертвата на второто убийство – Александър Антов, уважаван мъж с преуспяващ бизнес в модната индустрия – е „един почтен човек”. „Обикновено, подобно убийство има по-мащабен повод, трябва да има дадена цел. А тази цел би могла да бъде унаследяване на бизнеса на Антов”, смята Ботев. По думите му трябва да се разследва и този версия.

Какъв човек е Александър Антов?

„За да говорим за Антов трябва да си дадем ясна сметка какво представлява модна къща „Агресия” – това е една от най-мощните и стабилни, успяващи структури в модния бизнес в България”, каза проф. Любомир Стойков, български журналист, телевизионен водещ и университетски преподавател.

„Антов имаше няколко железни правила в бизнеса си. Порвото беше да залага на най-новите технологии в производството, второто – държеше на най-високо качество платове и трето – за него беше важно отношение към хората, много държеше на персонала си”, каза още Стойков, който се познава лично с Антов.

По думите му Александър Антов е бил много скромен човек, природно мъдър, който премисля думите си. Щедър, широко скроен, който е помагал на нуждаещите се.

Последната среща между Стойков и Антов е била преди около два месеца, малко след смъртта на жената на Антов – Мария. „Той беше много състрадателен човек, той се отдаде на нея”, каза още Стойков.

„Не мога да кажа дали е имал врагове”, допълни Стойков. По думите му има огромно значение, че модната къща на Александър Антов е обличала елита на България – политици, знаменитости и теливизионни водещи.

„Мога само да изразя съжаление, че Антов не е между живите, това е много голяма загуба за модния бизнес в страната”, каза още Стойков.

Ще бъдат ли разкрити двете показни убийства?

„Не мога да правя такива изводи, но би трябвало да ги разкрият”, смята Ботьо Ботев. По думите му при подобни действия винаги има някаква цел, която рано или късно ще се разбере.

На въпрос дали в страната отново са настъпили мутренските времена, Ботев каза, че е трудно да се определи. „Подобни случаи са ставали, стават и ще стават”, каза той.

Страшно е да си го помисли човек, но сме шокирани от това, което се случва”, каза проф. Любомир Стойков.