Хасковският окръжен съд остави в ареста началника на свиленградската митница Тодор Караиванов. Срещу него е повдигнато обвинение за приемане на подкуп в качеството му на длъжностно лице. Според обвинението, Караиванов е изнудвал в продължение на месеци собственици на спедиторски фирми, двама от които му дали рушвет с предварително белязани от ДАНС банкноти.

Сумите от 600 евро и 600 лева са намерени при ареста и последвалите обиски в жилището и офиса на Караиванов. На излизане от съдебната зала шефът на свиленградската митница заяви пред bTV, че е станал жертва на мафията и на контрабандните босове, както и че у него самия не са намирани белязани банкноти:

Според изнесените данни в съдебната зала, Караиванов е бил следен от агент под прикритие на ДАНС в продължение на месеци. Висшият митничар започнал престъпната си дейност веднага след повторното си назначаване като шеф на свиленградската митница през септември 2014 г.

Защитата на Каравиванов поиска освобождаването му, тъй като престоят му в ареста щял да затрудни творческия път на 17-годишния му син, който бил един от най-добрите акордеонисти в България.