На ГКПП – Капитан Андреево гранични полицаи за открили в товарен автомобил "Даф", влизащ в страната от Турция, шестима нелегални имигранти, съобщиха от МВР.

Камионът е управляван от 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение са установени завишени стойности на въглероден двуокис. Граничните полицаи открили там шестима нелегални имигранти без документи за самоличност – двама мъже, жена, двама младежи и момиче. Те заявили, че са сирийци.

Шофьорът е задържан, срещу него е образувано бързо производство. Нелегалните пътници са подали молби за бежанци и са настанени в Разпределителния център в Елхово. По случая в ГПУ-Свиленград е образувана проверка.

Същият ден на ГКПП-Лесово пристигнал за влизане в страната товарен автомобил "Ивеко", управляван от 57-годишен турски шофьор. В него са открити петима чужденци – жена и четирима мъже. Трима от тях имали сирийски паспорти.

Водачът и нелегалните пътници са задържани в Елхово. По-късно същия ден на Лесово са задържани още трима имигранти, които твърдят, че са от Мианмар.