Една година затвор при първоначален строг режим получи Орхан Яшаров, който на 19 октомври тази година предизвика истински хаос в Пловдив, довел до катастрофа на полицейска кола и още три автомобила, предаде БГНЕС. Това стана, след като той сключи сделка с прокуратурата.

Срещу него имаше три повдигнати обвинения и ако делото беше гледано по обичайния ред, можеше да получи до 10 г. лишаване от свобода. Сега, половин година, след като напусне затвора, Яшаров ще получи обратно и шофьорската си книжка.

Той отказа да се подчини на полицейско разпореждане за проверка и избяга с мерцедеса си, след което последва шеметно преследване по три от най-оживените пловдивски булеварда. Мъжът няколко пъти се опита да избута полицейската кола и накрая успя, вкарвайки я в насрещно движение, където тя блъсна друг автомобил.

Щетите на полицейската кола се оценяват на 6297 лева, стана ясно от обвинението. При катастрофата бе ранен полицай. Яшаров обаче не се спира, блъска автомобила си в друга кола и дърво, след което побягва.

Семейството на обвиняемия днес устрои истински цирк в съда, майка му и роднините му заплашваха журналисти със саморазправа, наложи се намеса на съдебната охрана. Според майката, Кадрие Яшарова, "детето" и било психично зле, пребито от полицаите и болно от астма.

Заради предизвикателното си поведение в съдебната зала, тя бе изведена оттам.