Година след жестокия побой във варненски мол, при който беше убит един от посетителите в търговския център, близки на загиналия Нягол Петров все още чакат възмездие.

За престъплението бяха задържани трима от гардовете в мола - Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов. Мъже на възраст между 19 и 24 години.

Братът на Нягол Петър Петров коментира, че убитият с нищо не е предизвикал побойниците, „не е показал агресивност, за да се стигне до там...Той си беше едно кротко момче, нормален човек”, коментира Петров.

По думите на Петър семейството все още очаква да им изпратят призовки по делото. От властите им казали, че делото ще влезе в съда.

Роднините са спокойни поне за това, че биячите са в ареста. Въпреки това братът на Нягол – Петър, и жена му Калина смятат, че убийството е можело да бъде избегнато, ако началникът на охраната „си е свършил работата”. Засега той е свидетел по делото, но не и обвиняем.

По думите на Калина той е бил човекът, който е можел да ги спре. „Във всяка работа като имаш началник, той може да ги спре”, смята тя.

Наскорошният инцидент от побоя на Околовръстното в София кара Петър и Калина Петрови отново да се замислят за непредизвиканото насилие.

Близките на Нягол настояват за строга присъда за извършителите.

От Варненската окръжна прокуратура отказаха интервю пред камера, но увериха, че работят за скорошно влизане на делото в съда.

При гледането на мерките за неотклонение на задържаните миналата година стана ясно, че част от тях са замесени и в други случаи на побои върху клиенти на мола.

Прокурорът Милен Ставрев коментира, че има подобни данни, и други подобни случаи.

„Само мога да обещая, че ще направя всичко възможно да приключи в едни разумни срокове делото. Все пак, ние сме родители и трябва да се поставяме от едната и от другата страна”, допълни Ставрев.

Досъдебното производство е приключило и в момента се изготвя обвинителния акт. Ако вината на тримата гардове бъде доказана, присъдата е от 15-години до доживотен затвор без право на замяна.