Убийството на Петър Христов: „Килърите” и „Наглите” остават водещи версии
Името на Петър Христов се споменава и в друго дело срещу съдия Славчо Петков
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Петър Христов - убийство

Разследващите продължават активно да работят по версията дали убийството на Христов е свързано с мегаделата „Наглите” и „Килърите”.

Кой е застреляният в София бизнесмен Петър Христов?Името му е свързано с управлението на над 50 юридически лица, голяма част от тях обаче вече не са активни

От бандата на „Наглите” бяха осъдени само четирима души. Двама от тях, Любомир Димитров – Гребеца и Ивайло Евтимов – Йожи, поискаха миналата година да бъдат предсрочно освободени, но след медиен шум, това не се случи.

2111537958.jpg

Знае се, че Петър Христов е съдействал за разкриването на групата.

2111537959.jpg

Във финалните си думи по делото "Килърите" на първа инстанция Георги Вълев говори за Христов.

Според адвокатите участвали в делото Христов не е коментиран в съда, но в защитното си слово Вълев казва:

До ареста ми бях представител на Рагин за Великотърновския регион. В момента тази длъжност се заема от брата на бизнесмена Петър Христов, основен спонсор на ГЕРБ и особено близък с вътрешния министър, както и с премиера, като дружбата им датира, според г-н Христов, още от времето на СИК, тъй като той беше представител на СИК за Велико Търново и голяма част от Северна България.

Цветан Цветанов: Петър Христов беше един достоен човекУбитият бизнесмен не е бил член на ГЕРБ и не е искал да става депутат

Името на Петър Христов се споменава и в друго дело срещу съдия Славчо Петков, изправен пред Темида за подкуп. Тогава свидетел е бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

„Орлин Тодоров заяви пред съдебния състав, а Димитър Манолов – брат на Петър Христов, също разпитван като свидетел – потвърди, че Орлин Тодоров, след напускането си на ГДБОП, работи във фирмата на Петър Христов. Това беше в този период, в който Орлин Тодоров беше обвиняем, после подсъдим. Междувременно докато беше подсъдим се пенсионира от МВР – нещо, което е изключително интересно. Там в този период се коментираше дело, по което той е изнасял класифицирана информация именно на Петър Христов. И Димитър Манолов го потвърди”, заяви адвокат Иво Найденов.

Манолов днес не вдигаше телефона си. Председателят на фондация „Израел – България” Яков Джераси разговарял с Петър Христов 20 минути преди убийството.

Петър Христов вероятно е убит с чешки картечен пистолет „Скорпион”Свидетелски разкази разкриват пътя на убиеца

Пред Джераси Христов споделил, че има амбиции в следващите години да влезе в политиката. За февруари били планирали мащабна среща на кметове и израелски инвеститори.

От МВР и прокуратурата днес категорично отказаха да дадат официална информация по разследването на убийството на Петър Христов.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре