Остра публикация срещу премиера във „Фейсбук” вдигна на крак Главната дирекция за борба с организираната престъпност. Това твърди авторът на поста Васил Коцев, който бил привикан в ГДБОП заради написаното от него в социалната мрежа.

Вчера Коцев бил посетен в дома си от антимафиоти. Цивилните полицаи пожелали да го разпитат заради неговия пост.

Публикацията, провокирала проверката на спец полицаите е написана на 4 април. Тя гласи: „До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!”.

По думите на Коцев полицаите заявили, че това е заплаха за убийство.

Публикацията все ще стои на стената на потребителя във „Фейсбук”. Не помни обаче дали той е автор на текста. Това казал и пред ГДБОП. Тогава от ГДБОП пожелали Коцев да им предостави всичките си електронни устройства. Той отказал.

Разпитът приключил след около 15-ина минути, накрая мъжът трябвало да напише изрично, че няма да убива премиера: „Накрая казаха - Напиши, че не искаш да убиеш премиера. И аз – това някакъв майтап ли е?! Те – не, не звучи добре, напиши, че се извиняваш за думите си. И аз писах: „Извинявам се на господин премиера на Република България”.

От профила на Васил в социалната мрежа става ясно, че той е запален привърженик на футболния ЦСКА, бил е охрана в общинското предприятие "Паркове и градски градини". Казва, че сега е безработен и иска да кандидатства за служба в полицията.

От МВР съобщиха за bTV, че е стандартна практика да се извършва подобна проверка, когато е получен такъв сигнал.