Софийски градски съд осъди Фондация "Утре за всеки" да върне парите на Ангел Бончев. Бизнесменът беше принуден да й дари откупа за отвлечената си жена, в размер на 157 хил. евро.

Според съда, договорът за дарение е сключен, тъй като Бончев е бил заплашен от трето лице. Фондацията ще трябва да изплати и законната лихва върху сумата. Тя се образува от момента, в който бизнесменът е подал молба за връщане на парите.

Делото срещу „Утре за всеки” започна през септември миналата година. В съдебната зала Бончев обясни, че е дарил парите по принуда, а не от добра воля. Той определи цялата ситуация като „абсурдна”.

Бившият президент на футболния отбор Литекс беше отвлечен на 21 май 2008 г. от групата на „Наглите”. Два месеца по-късно, при плащането на откупа за него, жена му бе похитена, а той пуснат. За свободата на съпругата си, Бончев "дари" 157 хил. евро на фондацията. Това, на пръв поглед странно действие, му бе наредено от похитителите.

В началото на април съдът призна само четирима от престъпната група "Наглите" за виновни и им определи наказания между 15 и 18 години затвор.