МВР: Двете нападения в София нямат връзка помежду си
Работната хипотеза е нападения по хулигански подбуди
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
сдвр, табела
Снимка: btvnovinite.bg

МВР свика на спешно заседание началниците на районните управления в София след двете нападения. От полицията призовават свидетелите да отидат в най-близкия участък, за да дадат показания. Анонимността им е гарантирана. 

Нападателите на журналиста Иво Никодимов са високи мъже на възраст между 17 и 25 години, а един от тях е с татуировка. Между двата инцидента няма връзка и се работи като нападение по хулигански подбуди.

„Всички патрули ще бъдат инструктирани да реагират незабавно на сигналите. За нас е много важно подаването на своевременното подаване на сигнала” посочи Христо Терзийски, директор на Националната полиция.

„Наистина два поредни случая създават впечатление, всеки един случай само по себе си е опасен, но ние гледаме общия фон на обстановката в София”, коментира Младен Маринов - главен секретар на МВР.

Издирват се мъжете, пребили майка и дъщеря нотариуси в СофияДвете жени са в болница „Св. Анна” в добро общо състояние, но в стрес

Коментирахме разположението на патрулите около Софийския университет и Борисовата градина, както и мерки за инструктажа на патрулите в тези райони. Набелязали сме места за проверка, като профилът на нападателите най-вероятно е свързан с лица от криминалния контингент или  дори непълнолетни. Има вероятност нападателите да са засечени, затова разпоредихме мерки за запазване на записите от камерите в района, дори и от по-отдалечени обекти, за да се направи обстоен преглед, допълни Терзийски.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре