Двама души бяха убити днес след инциденти със стрелба в различни градове на страната.

Нападател беше застрелян при опит за грабеж от инкасо автомобил в центъра на Средец. Автомобилът е носил пари в пощенския клон, където е трябвало да се раздават пенсии.

Инкасо автомобилът е бил нападнат в задния двор на пощенския клон.

Крадците са започнали да пръскат със спрей в очите на двамата охранители, удря ли са ги по главата с пистолет. Единият от инкасо колата е успял да извади оръжието си и да стреля. Улучен е единият от нападателите, който е паднал в съседната пресечка и там умира. Другият е задържан след гонка.

Управителят на охранителната фирма разказа, че служителите в инкасо автомобила имат 15-годишен опит и са действали професионално въпреки спрея.

Снимка: bTV

Застреляното момче е 20-годишният Христо Борецов от Черноморец. Самият той работи като охранител от 4-5 месеца, а колегите му са в шок.

В Кърджали ученик застреля с два куршума от упор 30-годишен мъж заради открадната   булка. Убийството стана по обяд на метри от зеленчуковия пазар пред погледа на много хора .

17 годишният младеж и 30-годишния Махмуд се срещат по обед случайно. Двамата имат стара вражда, след като братът на Махмуд отвлича преди месец братовчедка на момчето.

От юмручен бой разправията прераства в стрелба. Оръжието вади ученика , следват три изстрела, два от които попадат в тялото на мъжа. Според очевидци всичко става за минута.

Простреляният мъж умира на път за болницата. А в очакване на аутопсията роднините му окупираха Спешната помощ, което наложи намесата на жандармерия.

От полицията потвърдиха, че роднините на стрелеца са подали жалба преди месец за изчезнало непълнолетно момиче, което все още е издирва.

Роднините на убития мъж са категорични, че ако девойката е била намерена, убийство днес нямаше да има.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство.