Дете снимало как други две деца убиват с голи ръце бездомника във Варна
Соченият за извършител е осмокласник, а съучастникът му не ходел на училище
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    14
Квартал Владиславово
Снимка: bTV

Постоянен арест ще иска прокуратурата за 14-годишното момче, което беше обвинено за убийството на 53-годишен бездомник във Варна. Неговият 13-годишен съучастник е настанен в дом за настаняване на малолетни и непълнолетни, извършили престъпления. Това каза пред камерата на bTV окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Случаят, потресъл морската ни столица, не е свързан с единична проява на агресия, а има няколко епизода – на 16 януари момчетата се скарват с мъжа на пазара в кв. „Владиславово”, ден по-късно идват да му „отмъщават” и го пребиват, за да се върнат отново на 20 януари и да му нанесат фаталния втори побой, стана ясно от думите на обвинителя.

Престъплението се квалифицира като извършено с особена жестокост и с особено големи за жертвата мъки – аутопсията е показала тежка черепно-мозъчна травма и счупване на почти всички ребра и последвали от него разкъсвания на вътрешни органи. Всичко това – само с удари с крака и ръце.

Задържаха 14-годишно момче за убийство на бездомникТой е имал и съучастник, който обаче е малолетен и не може да носи наказателна отговорност

По време на втория побой са присъствали още две деца – отново на 13 и 14 години. Те на този етап са само свидетели по разследването, като едното от тях е снимало с телефона си агресията.

По отношение на извършителите прокурор Чавдаров обясни, че соченият за извършител е осмокласник, а неговият приятел не ходи на училище. Няма данни за други техни противообществени прояви.

  • 0
    14
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре