Четири години затвор получи Цветан Пъков, който прегази и уби на място 6-годишния Петьо в Панагюрище през април. Обвиняемият се призна за виновен по всички пунктове на обвинителния акт.

Процесът срещу Пъков приключи за по-малко от два часа. Той поиска делото да се гледа по съкратена процедура, което означава без разпит на свидетели и вещи лица.

Бурни реакции на неодобрение имаше в съда веднага след произнасянето на 4-годишната присъда. Родителите на прегазеното момченце не скриха сълзите си. Пъков заяви, че ще обжалва наложеното наказание.

Обвиняемият призна пред съда, че е сгазил 6-годишния Петьо с джипа си. Според експертизата той е карал със 78 км в час. Пъков поиска от съда справедлива присъда, за да се грижи за своето 6-годишно дете. Поиска и съкратен процес, тъй като така автоматично присъдата му се намалява с една трета.

При произнасяне на присъдата Пъков не трепна. Родителите не можеха да удържат сълзите си.

"След като се чувства виновен, не знам кое му е многото...но нали го видяхте какво представлява, съболезнованията ги изказа на съдията, не на нас”, сподели Деси Гевечанова, майка на прегазеното момченце.

"Малко...но такива са ни законите...по-тежки наказания и да лежат в строг затвор, а не в общежития, че то това е нищо, аз и сега мога да ида да го излежа него”, коментира бащата на убития Петьо.

Роднините също останаха потресени.

На процеса присъстваха и майки от Стара Загора, където на пешеходна пътека бе сгазен 4-годишният Паоло.

Цветан Пъков няма право да управлява лек автомобил за срок от 7 г. Наказанието си ще изтърпи в общежитие от отворен тип, което означава, че има право да работи и 2 дни му се броят за три и има вероятност да излезе по-рано. И два страни имат право да обжалват.