Три часа проверки на пътя и четирима пияни шофьори. Дрегерът е отчел над 0,5 промила алкохол и при четиримата. От Пътна полиция казват, че залавят все повече водачи, позволили си чашка, преди да седнат зад волана.

Рекордът на заловените от КАТ употребили зад волана е от преди дни. За два часа проверка осем души са хванати да карат пияни. Дрегерът при половината от тях е отчел над 1,2 промила. Последните 12 часа рекордът държи мъж, хванат с 1,54 промила.

През нощта срещу неделя проверките стартираха на три етапа - на три различни места в София. Всяка проверка продължи по един час.

Критичните, за някои, точки бяха булевардите „България”, „Черни връх” и „Симеоновско шосе”. Александър се раздели с книжката си призори, на връщане от рожден ден в Студентски град. „Уиски, от какво да е. позволявам си да карам, защото смятам, че съм сподобен”, заяви той пред камерата на bTV.

Момчето беше с компания. Наложи се обаче да се обади на друг приятел, който да прибере колата, а него да закара за кръвна проба. „Те повечето не виждат колкото мене, затова аз карам. Това е като томбола, който си избере, той кара. В смисъл, който мисли, че е най-трезвен”, разказа нарушителят.

„Свидетелството на водача се взима. Колата се спира от движение до 30 дни. От началото на годината има леко нарастване на употребата на алкохол”, обясни Симеон Русинов от Пътна полиция.

Проверката за алкохол за други се оказа даже приятна. „Показва нули, както винаги. Трезвеник, трезвеник, не пия”, похвали се един от проверените.

На трети пък се наложи да дадат проба, без изобщо полицаите да са искали да ги спират. Владимир Петков по невнимание мина през всички конуси, подредени от катаджийте на пътя. „Ми така е, който гледа в КАТ, и право в конусите. Отнемане на вниманието за миг и в последния момент върху конусите”, призна си той.