Бивш секретар на МВР: Правят се залагания кога ще е следващото отвличане
Отвличането на Адриан показва криминална компетентност, коментира проф. Николай Радулов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    2
Отвличане
Снимка: iStock

Правят се залагания кога ще е следващото отвличане. Това коментира бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод действията на полицията по похищението на сина на Тони Златков Адриан.

Бащата отказваше да работи с МВР откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото преди да бъдат хванати Наглите, при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса, коментира Радулов. Според него отвличането показва криминална компетентност.

След 11 дни в плен пуснаха Адриан Златков след платен откуп (ОБЗОР) Според източници на bTV платената сума е около 700 000 лева при искани от похитителите 3 млн. лева

 Той посочи, че със сигурност похитителите са му казали да не контактува с МВР, а фактът, че са използвали есемеси значи, че е по-трудно да се проследи комуникацията.

Завръща ли се бизнесът с отвличанията?Според източници на bTV нова група, подобна на „Наглите”, е похитила Адриан Златков

Д-р Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, заяви, че голяма част от Наглите не получиха възмездие за отвличанията и би могло техни връзки да участват сега.

Експертите се съгласиха, че по подобни престъпления трябва да се работи по горещи следи. Според Радулов ако Адриан не е бил върнат, то едва ли щеше да бъде намерен въобще, все пак минаха 13 дни.

Стойчев изрази и тезата, че похитителите на Адриан може да са били част от приятелския му кръг.

По думите му липсата на възмездие поощрява извършителите. „Дали е спонтанно възникнала група или е била временно замразила дейността си не знаем. Но може да прогнозираме, че насилствената престъпност ще продължи. Дали това не са радикализирани групи,които финансират друга дейност”, посочи Стойчев.

Повече вижте във видеото: 

  • 6
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре