Учителят от гимназията в Садово, когото ученик би с дървен кол, застана пред телевизионна камера за първи път.

Преподавателят по английски език Антон Велков започва с подробностите за инцидента от вторник – излязъл в коридора, защото ученици вдигали шум. Твърди че не е обиждал, нито е предизвикал 17-годишния Атанас Георгиев да го нападне.

„Атанас ми каза, че на него никой не може да му каже какво да прави, дори и президентът да дойде, не може да му каже какво да прави, при което аз на по-висок тон му казах да излезе навън. Той каза „Ей сега ще видиш какво ще стане”, излезе навън, върна се с едно дърво и, преди да разбера какво се случва, ме удари по главата”, описва случилото се преподавателят.

Велков е "за" професионалната охрана за рисковите училища. Споделя, че е „повече от унизен”: „Как може да ти се случи подобно нещо? Той можеше да ме убие спокойно”.

Потърпевшият все още не е решил дали ще напусне училище. Засега е в болнични и ще мисли. Но признава ,че би останал само заради децата: „Между тях също има добри деца, и то не малко, това е основното, това беше и в предишното училище. Много често ми се случва, срещам ги навсякъде,идват и ми казват: „Ние дължим много неща на Вас, може би това е най-голямата награда”.

До седмица нападателят трябва да застане пред съда,за да отговаря за нанесената лека телесна повреда. Роднините на Атанас твърдят, че той е невинен.