40-годишна жена е похитила бебе от 38-годишната му майка от България в началото на месеца от приемната на българското консулство в Солун.

Майката поверила бебето си на жената да го наглежда докато отиде за издаването на паспорт, съобщава в официалния си бюлетин от днес гръцката полиция, съобщи в "Труд", позовавайки се на "Български новини".

След отвличането на бебето 40-годишната обвиняема го е предала на 31-годишната си съучастничка, която се издирва, след нареждане на другата арестувана 54-годишна жена, за да го "продаде" срещу 6500 евро.

Няколко дни след това 54-годишната и 31-годишната жени отишли в нотариална кантора, където 31-годишната се представила за биологична майка на бебето, а 54-годишната като преводачка и подписали специално пълномощно – декларация за съгласие за осиновяване на бебето от местно семейство.

В този случай истинските родители са открити и бебето ще бъде предадено на биологичната си майка.

Както стана известно от полицейското разследване, арестуваните са създали престъпна група, която организирала незаконни осиновявания на бебета.

Преди около десет дни 31-годишната жена е влязла в контакт със семейство от България, които очаквали раждането на детето си и след като им предложила подслон, поискала от тях да й "продадат" бебето, когато то се роди. Поради същата причина тя е приютила в дома си друго българско семейство, които щели да получат 5000 евро от "продажбата" на бебето си.

Оказва се, че 54-годишната жена е транспортирала многократно бременни жени от България, за да родят в Гърция и след това да "продадат" децата си.

Двамата мъже отговаряли за "защитата" на бандата и заплашвали семействата да не говорят, за да не се разкрие престъпната им дейност.

Арестуваните са изправени пред окръжния прокурор на Атина. Разследва се участието им и в други подобни престъпления.