При пореден случай на родителска агресия в училище, баща на първокласник нахлул в гимназията „Отец Паисий" в Лом, като заплашвал и посягал да удря учителите. Случаят е от вчера, но за него полицията разгласи едва днес.

В началото на часовете родителят влетял в училището, въпреки охраната. „Значи казах ви, аз не съм боец, не съм ММА боец”, оправда се охранителят.

Пред очите на децата, мъжът вдигнал скандал на учителката на сина си. Те твърдят, че поводът за саморазправата е отсъствие.

Присъствието на децата в час е сред условията за това родителите да получават надбавки.

Докато бащата Асен заплашвал наред, педагозите извикали полиция. Днес той отказа да разговаря с екипа ни. Негови близки отричат да е имало бой. „Момчето занесе бележката на детето, тя отказа и той й се накара малко”, разказа една от тях.

Потърпевшата учителка е бивш депутат от НДСВ. Дали заради забрана от страна на ръководството, или заради страх от саморазправа,  Клара Петкова скри лицето си и отрече да е имало агресия.

Днес директорката не вдигаше телефона си, а в училището не се допускаха външни лица. Заради явното неуважение към институцията, нарушителят е осъден от Районния съд да плати глоба от двеста лева.