Русия се включи в разследването на злокобния случай с детето в куфара. 5-годишният Никита Леонтиев, който беше открит край Пасарел, е разпознат от баба си Олга.

Момчето и 35-годишната му майка Анна са от руския град Перм. За да изяснят заплетения случай, разследващите разчитат на бащата на детето.

„Още в университета тя се омъжи, съпругът ѝ учеше с нас, в нашия курс. След университета тя се разведе с него и какво е станало с техните семейни отношения после - не знам”, разказа Мария Ярославцева, която е приятелка на убитата Анна.

Бащата на Никита е руснак, но никога не е бил в България. Криминалистите се надяват той да ги насочи към мотива за жестокото убийство на майката и сина.

И двамата вече са разпознати от близките си в Русия. „Разпознаването на този етап стана задочно, по снимките. Но Олга Владимировна потвърди, че на тези фотографии, разпространени и в медиите, и в сайта на българската полиция, са нейната дъщеря Анна и внукът ѝ Никита”, обяси Павел Астахов, пълномощник на руския президент по правата на децата.

В Русия делото е взето под специален надзор. Разследващите в България пък за първи път официално признаха, че има връзка между смъртта на Никита и откритата в Приморско Анна.

„Мога да кажа, че са налице такива данни. Не мога да кажа повече, защото интересите на разследването не позволяват това да бъде казано”, заяви лаконично главният прокурор Сотир Цацаров.

Убийствата на Анна и Никита вероятно са извършени от един човек, но до момента няма конкретен заподозрян. Очаква се бабата и бащата на момчето да дойдат в България да разпознаят близките си и да дадат показания.