Жестокият грабеж и побой над възрастното семейство от село Малко градище от преди дни е разкрит, а тримата извършители са в ареста за постоянно. Това реши Хасковският окръжен съд.  

Главатар на групата е 24-годишен мъж от Свиленград, който вече има зад гърба си няколко присъди. След като направи пълни самопризнания, 24-годишният Стойчо Огнянов се извини на възрастните хора за бруталния побой. Той познава жертвите си, тъй като преди време е бил нает от техен роднина да копае канал в дома им.

„Съжалявам много за постъпката си. И да си изтърпя наказанието по-леко и това е. Признах се за виновен. Стигате, кво искате, стигате”, бе единственият коментар на обвиняемия.

Другите двама обвиняеми отричат да са част от бандата. „Къде мен ме вкарват вътре тоя дженгиз. Аз със него една година не говоря вече, а в един момент с него съм съучастник”, заяви Иван Георгиев. „И аз не съм бил, не съм участвал аз. Невинен съм”, твърди и Васил Атанасов.

И тримата имат зад гърба си по няколко присъди за измама, грабеж и кражби. „По случая е намерена и иззета резачката на възрастните хора, които са пострадали при случая, установено е къде е продаден телефона на тъжителите, изготвена е експертиза на видеозаписи, във връзка с това как самите извършители са залагали вещите в заложна къща”, посочи директорът на Областната дирекция на МВР Хасково Ангел Цанков.

Нападението разтърси хората от пограничния район. Роднините на битите поискаха мъст, а хората от Малко Градище - денонощна охрана.

Тримата извършители са обвинени в грабеж, придружен със средна телесна повреда при условия на рецидив, за което законът предвижда до 15 години затвор.