Организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация разбиха български и френски полицаи в рамките на операция в Марсилия, Русе, София, Силистра и Монтана, съобщиха от МВР.

Задържан с европейска заповед за арест е организаторът на трафика на хора, 36-годишен мъж от Русе. В района на Марсилия полицейски служители са задържали и две жени, на 33 г. и 22 г., основни съучастници на задържания у нас.

Граничните полицаи започват работа по случая през юни миналата година. Тогава те получават първата оперативна информация за група от района на Русе, която извършва трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за страни от Западна Европа, основно за  Марсилия във Франция.

Установени са и 7 от жертвите – пълнолетни жени с българско гражданство.

По системите за бързи парични преводи, от Марсилия и други градове в страни от Западна Европа на името на 36-годишния мъж и негови съучастници са изпратени повече от 200 хиляди евро, придобити от експлоатацията на жертвите на трафика. Двете арестувани жени са събирали парите от сексуално експлоатираните жени в Марсилия и са ги превеждали на организаторите на престъпната дейност.

При полицейската операция у нас са иззети компютър, мобилни апарати, златни накити.

Разпитани са и свидетели.

Работата по случая продължава.