Акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена за побоя над бебе на 4 дни, е малтретирала и други деца.

Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, който разглежда молбата й да излезе от ареста. Съдът я остави зад решетките.

Ковачева е обвинена в опит за убийство на малката Никол.

За зверския побой над момичето стана ясно чак след като то беше преместено от болница „Софиямед” в „Токуда” в изключително тежко състояние. Запис от видеонаблюдението показа, че в нощта срещу 18 април акушерката удря бебето с ръце и с шишето за мляко.

Прокурорът обаче разказа, че разследващите са гледали записи до месец и половина преди нападението. На тях се вижда как пак по време на нощно дежурство на 3 пъти Ковачева посяга на новородени. Вероятно за всеки от случаите ще й бъдат повдигнати обвинения.

Обвинителят определи Емилия Ковачева като „изключително агресивна”, а постъпката й – като напълно недопустима.

Досега Ковачева не е дала обяснение пред разследващите. Пред журналистите тя заяви само, че съжалява.

От болница „Софиямед” заявиха, че освен известния случай няма други оплаквания от родители, че децата им са бити. Записите са иззети и няма как да установят на кои деца е посягано.

Днес акушерката поиска от съда да бъде освободена, за да се грижи за родителите и децата си. Адвокатът й обясни, че е съсипана и се чувства зле в ареста. Защитата отправи критики и към разследването, което не било обективно.

Според защитника й тя била претоварена от работа и извършвала робски труд. Прокуратурата обаче заяви, че тя е правила графиците на отделението.