Всичките седмина арестувани при акция на ДАНС в Пазарджик остават в ареста, реши апелативният съд в Пловдив, където днес обвинените в разпространение на радикален ислям обжалваха мерките си за неотклонение. Според съдия Евдокия Кемалова има достатъчно доказателства за извършвана престъпна пропаганда и призоваване към агресивна война от страна на обвиняемите.

Ахмед Муса Ахмед е използвал различни апартаменти в Пазарджик и частната джамия, в които е проповядвал антидемократична идеология и е пропагандирал война, смятат от прокуратурата.

Експертизите на иззетата литература все още не са приключили. Според обвинението Ахмед Муса е възхвалявал „Ислямска държава” и призовавал е към джихад.

Съдът не уважи искането на адвокатите на единствената арестувана жена - Александрина Ангелова, да бъде освободена под домашен арест, тъй като била болна.

Днес в съда присъства единствено Ангелова, тъй като всички останали задържани бяха подписали молби да не се явяват лично. Жената не издържа на напрежението и получи нервна криза, което прекъсна заседанието и наложи повикване на медицинска помощ. След кратка пауза тя беше изведена и делото продължи без нея.