66-годишен учител е задържан под стража по обвинение за блудство с 13-годишно момиче, съобщиха от районната прокуратура в Казънлък.  

Случаят е от 13 декември тази година. Стоян Г. е обвинен, че е извършил действие с цел полово удовлетворение с лице, ненавършило 14 години. Мъжът е използвал положението си на надзор спрямо детето.

Обвиненият е преподавател по математика в елитно казанлъшко училище.

Проведени са разпити на свидетели пред съдия и представител на Детска педагогическа стая. За определяне на строгата мярка под внимание е взет фактът, че престъплението е с висока степен на обществена опасност и извършителят се е възползвал от позицията си на учител на момичето.   

 През 1988 г. той е получил условна присъда за блудство и е реабилитиран. През 2004 г. е осъден административно за хулиганство. Наказанието, което може да получи сега е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

„Деянието е било извършено в кабинета на преподавателя, по време на следучилищна консултация по предмета. Учителят се е възползвал от положението, който е имал над детето по време на преподаване на материала”, посочи Таня Димитрова от районното обвинение.