За по-малко от 24 часа полицията задържа 65 мигранти без документи в различни райони на столицата – сред тя има и жени, и деца. Междувременно Столичната общината поиска повече полиция в рисковите зони в центъра, известни като "малкия Бейрут".

Поредната акцията започна тази вечер, движението в района на джамията е отцепено. Полицията проверява документите на бежанците.

От общината обещават до края на годината да сложат още камери по преките в т. нар. „арабски квартал” и така видеонаблюдението ще покрие целия периметър от пл. „Света неделя” до централната жп гара. Камерите следят местата, на които се събират големи групи мигранти, а полицията прави всекидневни проверки в различни райони на София.

„Обектите, които наблюдаваме са 350, като имаме над 3000”, каза Красимир Димитров, директор по сгурността в Столичната община.  камери имаме.

„Сигналите са различни, най-вече са за съмнителни лица в дадения район, сбивания, джебчийски кражби”, уточни Борислав Муеров от СДВР.

От полицията твърдят, че са регистрирали спад с 50% на престъпленията в района. Проблемът обаче е, че хората, които живеят тук, не смеят да минат по булеварда по тъмно заради големите групи от бежанци.