19 души са в ареста заради снощната стрелба в „Слънчев бряг”, при която беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите и беше убит негов охранител. Издирват още шестима.

Престрелката е станала между повече от 40 души с бронежилетки и брадви пред очите на смаяни туристи и клиенти на заведения.

Осъденият за разпространение на наркотици Митьо Очите продължава да е в критично състояние.

Направили са му операция, която е продължила цяла нощ, повече от 8 часа и половина, а днес следобед е претърпял нова животоспасяваща операция.

Четири от петте куршума в тялото му са извадени. В бургаската болница чакат специалисти от София и Стара Загора да помагат.

Цял ден днес тече кръводарителска акция в кръвния център и яки момчета на опашка даряваха.

Разследващите работят по няколко версии за стрелбата, като водещата е скандал за паркомясто между кандидат-зетя на Митьо Очите и собственика на заведението, известен в района като Божо Козела.

Според мъж, работил през годините за Митьо Очите, а след това и за Божо Козела, спорът снощи бил много по-дълбок - за влияние на наркопазара в Слънчев бряг. Хора на Козела не били съгласни с условията на Очите.

„Бригадата на "Оксижен" се водят тия хора. Те на територията на дискотеката продават каквото си искат и дилърите на Митьо биват бити, биват гонени оттам. Този спор е от 2 години. Започнаха да се бият и колят. В рамките на тоя курорт мутрите още си живеят като 90-те години. Ако някой ви заколи, никой няма да разбере и няма да ви намери”, казва мъжът.

Появата на Очите била, за да се разберат финално за проценти и територии.

„Срещата снощи би трябвало да е била между него и Козела, но Козела така и не се е появил. Хората на Божо са тропнали по масата, че няма да плащат нищо и че ситуацията остава като миналата година. Взели са да демонстрират остри предмети от страна на хората на Желязков, той им направил знак да си мълчат, но момчетата са надрусани и надъхани. Който не плаща рекет, процент, така се процедира с него”, допълва бившият служител на Митьо Очите.

Той твърди, че за тази битка между Козела и Очите се знаело в местната полиция. Действия обаче никой не предприел.

По-рано днес МВР обяви за издирване осем души във връзка със стрелбата в Слънчев бряг, двама от които вече се предадоха.

Единият от тях е Божо Козела.

Снимка: btvnovinite.bg

Един от списъка на МВР е познат на обществеността не заради криминални прояви, а защото преди няколко години участва в риалити шоуто „Сървайвър”. Това е Марчо Марков.

Снимка: bTV

42-годишният Силви Николаев, който също е сред издирваните, е родом от Монтана. В дома му екип на bTV попадна на сина му, който каза, че няма никаква представа какво се случва.

Иван Терзийски, също от списъка на МВР, за съседите от пазарджишкото село Ивайло е кротко и добро момче. Неговата баба Спаска все още очаква обаждане от внука за именния ден.

Приятели на Иван от детските години споделят, че той никога не би участвал в конфликт, ако не е бил предизвикан.

Няма пропуск в полицейските действия, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която пристигна в Бургас.

Ще се осъществява по-строг контрол в комплекса, увери Бъчварова. Предстоят специализирани операции, всяка от които ще има различни цели, каза още тя.

 

 

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинение на задържания Тодор С. за убийството на охранителя Александър Алексиев по време на престрелката.

Предстои прокуратурата да постанови задържане на обвиняемия за срок от 72 часа.

  • Божо Кравата: Аз съм само лидер на група в кухнята на ресторант
  • Издирваният от "Интерпол" Божо Кравата се предаде на полицията
  • Стрелбата по Митьо Очите: „Произвежда” ли полицията свидетели по случая?
  • Адвокатите на Митьо Очите: Това си е било чисто клане, чиста екзекуция (ВИДЕО)
  • Пиян опита среднощно свиждане с Митьо Очите
  • Разследват дъщерята и бъдещия зет на Димитър Желязков-Очите
  • Следователят Иван Христов: Нямам взаимоотношения с Митьо Очите, не съм вземал пари от него
  • Заплахи и напрежение в Слънчев бряг месец след стрелбата по Митьо Очите
  • Как се пренареждат позициите след стрелбата по Митьо Очите?
  • Кой е следователят Христо Иванов и шеф ли е на Митьо Очите