Студът в главите ни
Нека си поставяме цели и да ги преследваме с по-малко мисъл и оплакване за времето, пространството, съседите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 4
    0
Колаж - коментар

Отива си една седмица, в която студът дойде, за да напомни за зимите, които имахме, когато бяхме деца.

Зимите, през които всичко беше бяло и чисто и нямаше милиони автомобили, а Петолъчката беше нещо различно от потенциално бедствие край Сливен.

Ехее, каква лютеница имаше тогава - нито много захар, нито наркотици, нито потребителски организации, които да хвърлят в шаш медии и общество. Тогава и мургавите братя работеха, а не им мътеха главите с думите, че не са виновни за нищо. Такива бяха зимите тогава, на това ми напомня и тази зима.

Отново Русия се противопоставя на Щатите, само че тогава руснаците не можеха да си изберат цял президент на САЩ. Няма да го вече лозунга "Да живее международното положение", въпреки че дори и него пречупваме през призмата на комунисти и демократи.

По-скоро лозунгът в момента е: "Ако може международното положение да изчака", защото след като излъчихме двама кандидати за ООН, сега нямаме нито един кандидат за еврокомисар.

Това е важно, защото след неочакваното отпътуване на Кристалина Георгиева в посока на Световната банка, сега има вакантен пост в Брюксел, който е замразен... сигурно отново от студа. Но политическия. Вероятно и за него не могат да се разберат, а трябва да го направят колкото се може по-бързо, защото "спрете земята, искам да сляза" не е нещо, което важи за света на дипломацията.

Така че не обвинявайте зимата, тя няма нищо общо с лютеницата, в която "уж имало дрога" и петролъчките в главите ни. Светът върви напред и не ми се иска да го осъзнаваме, само когато се отдалечим от България. Ако политиците тук са зациклили, не трябва и ние да зацикляме с тях.

Григор Димитров днес спечели голям турнир. Направи го категорично, давайки пример на всички ни, че ако сме последователни и вярваме в това, което правим, ако около нас са правилните хора, целите могат да бъдат постигнати. За това ви призовавам и аз в началото на предаването днес - нека си поставяме цели, независимо какви са те. И да ги преследваме с по-малко мисъл и оплакване за времето, пространството, съседите.

Защото в противен случай остава само студът в главите и душите ни.

  • 4
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре