Истинска драма в Загреб изхвърли Лудогорец от евротурнирите. Шампионът на България падна с 2:3 от Динамо (Загреб) в реванша и с общ резултат 3:4 отпадна от битката за групите на Шампионската лига.

Разградският тим доминираше над противника си до 60-ата минута, като на два пъти поведе в резултата, но тогава Марселиньо си изпроси глупав втори жълт картон и напусна терена. С човек по-малко Лудогорец нямаше друг избор освен да се защитава. И успя да не допусне гол до края на редовното време, 5 минутното продължение, а и още две минути отгоре. 98-ата обаче се оказа фатална за българите и Динамо вкара победен гол, с който се класира напред.

Следващ съперник на Динамо (Загреб) е молдовския Шериф.

 

Как се разви мачът?

Динамично начало на мача. Играчите на двата отбора се стараят да атакуват още от първите секунди, което води до няколко фаула. Във 2-ата минута Калело влезе остро на Марселиньо.

Страхотно положение за Лудогорец в 7-ата минута! Иван Стоянов успя да открадне топката от Тонел и центрира към Гъргоров, който стреля към вратата от добра позиция, но пропусна целта.

В 12-ата минута обаче Гъргоров не сбърка! Иван Стоянов си спечели фаул, изпълни го и достави топката за Гъргоров, който бе в наказателното поле и бе точен с глава и откри резултата за Лудогорец.

След попадението последваха няколко силни минути за Динамо, в които домакините се опитаха да изрвнят бързо резултата, но защитата на Лудогорец успя да се справи.

След около 25 минути игра и изоставане от 0:1 за Динамо (Загреб), феновете на хърватския гранд започнаха да създават проблеми по трибуните. Това обаче бе очаквано действие, предвидено от домакините и има издигната предпазна ограта, която за момента успява да предотврати по-големи ексцесии.

Невероятна възможност за Лудогорец в 32-ата минута! Емил Гъргоров имаше страхотен шанс да се разпише отново - открадна топка, навлезе в наказателното поле и два пъти имаше възможност да стреля, но ударите му бяха блокирани.

Секунди по-късно падна и изравнителният гол. Рукавина бе оставен непокрит в наказателното поле, получи хубаво центриране и с глава се разписа за 1:1.

Динамиката на мача обаче не спадна! В 36-ата минута Марселиньо бе точен за 2:1 за Лудогорец след центриране на Иван Стоянов от пряк свободен удар. Повторенията показаха, че бразилецът си е помогнал с ръка при овладяването на топката, но това не бе отчетено от главния съдия и голът бе зачетен.

Добро начало на вторите 45 минути за Лудогорец. Разградският тим води в резултата, но въпреки това е по-активният на терена. В 49-ата минута Марселиньо се контузи и имаше нужда от медицинска помощ, но все пак успя да се върне на терена.

В 57-ата минута обаче Лудогорец остана с човек по-малко, след като Марселиньо получи  жълт картон за симулация. Официалното предупреждение обаче беше второ за бразилеца и той трябваше да напусне терена.

Само 3 минути по-късно стреснатата отбрана на разградския тим не успя да изчисти хубаво една топка, тя попадна в Рукавина, а той не сгреши и се разписа за втори път в мача - 2:2.

Последният половин час е изцяло под диктовката на Динамо (Загреб). В  79-ата минута Барт беше на косъм да си вкара автогол в стремежа си да изчисти една топка, но за щастие не успя.

Напрегнати последни минути на мача. Съдията даде 5-минутно продължение, а Лудогорец прави всичко по силите си, за да запази резултата. Последният съдийски сигнал обаче така и не идва.

8 минути след края на редовното време Вида успя да вкара победен гол за Динамо (Загреб)-засече топката след центриране от корнер. Вина за попадението обаче имаше и вратарят на Лудогоре, който не реагира по най-добрия начин.

 

Динамо (Загреб) - Лудогорец 3:2

0:1 Гъргоров (12)

1:1 Рукавина (33)

1:2 Марселиньо (36)

2:2 Рукавина (60)

3:2 Вида (90+8)

---------------


Ето и стартовите 11 на двата отбора:

Динамо (Загреб): Келава, Ибанес (46-Алиспахич), Тонел, Врсалко, Вида, Калело (62-Чоп), Ковачич, Самир, Бадел, Бечирай (71-Пеко), Рукавина

 

Лудогорец:  Голубович, Кайсара, Барт, Гулдан, Минев, Дяков, Генчев, Иванов (87-Козмин Моци), Стоянов (74-Франк Гела),  Марселиньо,  Гъргоров (77-  Бакалов)