Сагата около собствеността на сградите, в които се помещава "Техномаркет", продължава. Ръководството на компанията отрече обвиненията, че се опитва да присвои чужди имоти.

Компанията е завела седем дела с претенции за собственост към сгради, за които досега е плащала наем на чужд инвеститор.

Според чуждия фонд веригата за техника им дължи близо 2 милиона евро за наеми от началото на годината.

От "Техномаркет", чийто мажоритарен собственик е Делян Пеевски, твърдят не само, че не дължат парите, но и че притежават сградите.

Смятат, че предишният собственик на веригата е прехвърлил имотите на чуждестранния фонд, но разплащане не било направено.

Крайното решение по търговския спор е на съда.

„От една страна дружеството не е получило пари за имотите си, а от друга ги е наело и е платило солена цена за това (...) от двете страни на тези сделки са стояли едни и същи лица. Именно затова твърдим, че тази сделка ощетява дружеството. Те са подписвали сами със себе си”, заяви Евгени Гълъбов, изпълнителен директор на "Техномаркет".

Майкъл Юлер

„Те нямат никаква документация, която да подкрепя това твърдение и според нашите юристи, претенциите им са безпочвени. Това е посегателство срещу правото на собственост”, каза Майкъл Юлер - изпълнителен директор на инвестиционен фонд "Ийст Балкан Пропъртис" ("East Balkan Properties").