Днес ще продължи да духа слаб източен, в Източна България умерен северен вятър и с него ще прониква още студен въздух. Над по-голямата част от страната ще остане със значителна облачност и на изолирани места в Източна България ще превали слаб сняг, а по морския бряг – дъжд.

Временни разкъсвания на облачността ще има над много райони от Южна България. Максимални температури между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8-9°, в София около 4°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.Над Черноморието ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Ще бъде предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Максимални температури 5-7°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра минус 4°.