Днес ще има значителна облачност. Отначало в западните райони, а по-късно и на много места в останалата част от страната ще има превалявания от слаб сняг. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, в София - 2.

Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Жълт код за пориви до 70-80 км/ч е в сила днес за почти цялата страна, с изключение на областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. По планинските проходи ще има условия за навявания.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо с превалявания от сняг. Ще духа силен, по върховете и бурен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра – около минус 9 градуса.

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна, ще превалява слаб сняг главно в планинските райони, а през нощта - и на места в Западна България.

В източната половина от страната и по долината на река Струма ще духа силен, временно и бурен северен вятър, а в останалите райони ще е до умерен от северозапад. Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между минус 1 и плюс 5 градуса.

В петък и в събота в Източна България ще продължи да духа умерен, по морския бряг до силен северен вятър. След временно спиране на валежите, отново ще има условия за слаби преваляния от сняг на отделни места. В новогодишната нощ над по-голямата част от страната ще е ясно и почти тихо. Над източните райони облачността ще се разкъсва и ще намалява, вятърът ще отслабва.

Температурите към полунощ ще са между минус 8 и минус 3 градуса.

В неделя и в понеделник ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб и температурите ще се повишават.

Повече за времето - на dalivali.bg