Зимата се завърна с опасно време (ОБЗОР)
Валежите постепенно ще спират в цялата страна
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Зимата се завърна
Снимка: bTV

Зимата се завърна с опасно време в почти цялата страна. Обилните снеговалежи и вятърът усложниха пътната обстановка и предизвикаха катастрофи.

Турски тир се преобърна в канавката по пътя от Видин към Ботевград. До инцидента се стигнало, след като тръгнал да изпреварва друг камион на завой. На косъм се разминава челен удар с автовоз в насрещното. Тирът обаче го блъска странично и пука гума. Оттам пада в канавката. Пострадали няма.

Обърнат тир затруднява движението на път Е-79 край Ботевград (СНИМКИ И ВИДЕО)Сигнал за инцидента и кадри получихме в рубриката „Аз, репортерът”

На турския водач е съставен акт за несъобразена скорост. Алкохолната му проба е отрицателна.

В Смолян валя през целия ден и през цялата изминала нощ, но до бедствени ситуации не се стигна. Отпадна ограничението за движение с вериги през Пампорово, а преди малко  и забраната за движение на тежки коли през прохода "Рожен". Ограниченията за камионите и за вериги остават в сила за проходите "Превала" и "Печинско".

В Смолянско валя сняг цяла нощ, но до бедствени ситуации не се стигнаНаложи се намесата на полицията заради дрифт по пътя за Превала

Снегът достигна 30 см по високите части на Родопите. Заради автомобили, които не спазиха въведените ограничения, по обяд в Пампорово придвижването ставаше бавно.

Снегорините работиха през целия ден. През нощта полицията трябвало да се намеси, заради любители на екстремното шофиране.

Зимата се завърна
Снимка: bTV

Аварии спряха тока в няколко села. Екипи на енергото цял ден работеха по отстраняването им. Все още 4 населени места в областта са без ток. От енергото уверяват, че до няколко часа електричеството ще бъде възстановено.

Валежите и вятърът вече отслабнаха и в следващите часове постепенно ще спира да вали в цялата страна. Нови превалявания очакваме към сряда-четвъртък.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре