Районният съд в Бургас остави в ареста 25-годишния мъж, който изрита брутално възрастна жена на автобусна спирка. Живко Кючуков обяснил, че жената го е подразнила с "лош поглед".

Той вече е съден за кражба. Установено е, че има трайно престъпно поведение, което го прави обществено опасен. Два пъти е лежал в психиатрично заведение с потвърдена диагноза "параноидна шизофрения". 

Въпреки това съдът сметна, че е осъзнавал постъпката си и може да бъде съден за нея.

За нанесената средна телесна повреда го грозят до 3 години затвор.

Според служебния защитник Благой Потеров нападателят до известна степен помни какво е направил и е изразил съжаление. "Той обяснява, че го е подразнила с лош поглед. След това с коментар с друга жена за "това поколение младежи" е реагирал абсолютно неадекватно и нечовешки", обясни Потеров.

В момента Живко е в терапевтична ремисия. В такова състояние е бил и в момента на инцидента на спирката.
Заключението на психиатричната експертиза бе, че е разбирал какво върши и последствията от това, вменяем е и може да носи наказателна отговорност.

Служебният защитник Благой Потеров обаче каза, че тя не е достатъчно добре мотивирана. Той поиска да се назначи повторна, тройна и комплексна експертиза, която по категоричен начин да установи вменяемостта, а Кючуков да бъде незабавно настанен за лечение в психиатрично заведение.

Наложеният днес постоянен арест може да бъде обжалван в 3-дневен срок пред Окръжния съд в Бургас.