Жители на „Стрелбище“ отново протестираха срещу строителството на 43-етажен небостъргач
Ако е наложи, те са готови да блокират булевард „България“
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    6
Протест в Стрелбище
Снимка: bTV

Жители на столичния квартал „Стрелбище“ за пореден път излязоха на протест срещу строителството на 43-етажен небостъргач в зелена площ на ъгъла на булевардите „Петко Ю. Тодоров“ и „България“.

Небостъргач в „Стрелбище“
Снимка: bTV

Събраха се около 50 души.

Те настояват зелената площ да не бъде застроявана.

Протест в Стрелбище
Снимка: bTV

Инвеститорът обаче вече има съдебно решение в негова полза и е оградил площта.

Община и граждани ще продължат да се борят срещу планираната сграда в кв. „Стрелбище”Хората от района са подали оплаквания и молби за спиране на строежа до всички институции, като официален отговор трябва да получат в началото на септември

Един от протестиращите – Богдан Николов, описа ситуацията така: Както на много други места у нас, властимащият Х подписва към дата Y едно напълно незаконно безобразие, изчаква се да минат 5 – 6 години, ситуацията да се успокои. След 7–8 години, наследниците на властимащия Х казват, че не са подозирали за нарушението и нямат нищо общо, а виновникът е изконсумирал това, което е имал.

Общината нареди на строителя на небостъргача в „Стрелбище” да пусне движение през имотаПроектът предизвика протест в квартала

Искаме да се запази това минимално парче земя, да дишаме чист въздух, да паркираме нормално автомобилите си, да живеем в нормален град, каза друга протестираща – Йонка Николова.

Протест в Стрелбище
Снимка: bTV

Вижте повече във видеото:

Протестите ще продължат и следващите седмици. Недоволните граждани настояват общината да се намеси в казуса.

  • 2
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре