Жители на Арчар искат пешеходна пътека и светофари, за да намалеят катастрофите. Движението през селото е много натоварено, тъй като пътят на магистрала Е-79 през Димово е затворен и целият трафик минава през населеното място, обясни кметът Кирил Асенов. Той допълни, че това е предпоставка за катастрофи. По думите му тировете навлизат в пешеходната част на пътя, а хората се оплакват, че къщите им са напукани.

Припомняме ви, че вчера труп на жена беше открит при рутинна проверка на КАТ. Оказа се, че шофьор без книжка, е блъснал 67-годишна жена, след което се опитал да я закара в болницата, но по пътя тя починала. Мъжът е бил без книжка и пил. Той остава в ареста.

Хората признават, че местните там често шофират без книжки и пили алкохол.

Преди пет години след смъртта на дете, прегазено в същия участък, хората извоювали обезопасяване на малка част от пътя. Сега настояват за обособяване на тротоари с високи бордюри и мантинели.

„Ще вземем необходимите мерки и в тази част на квартала.  В пешеходната част на пътя навлизат тировете, понеже движението е много претоварено”, обясни кметът Венелин Атанасов.

Мярката за задържане на 44-годишния шофьор е удължена на 72 часа, прокуратурата ще поиска постоянен арест.