Жертви обвиняват Спас от Кочериново в нова схема – с молба за помощ на пътя
Нови жертви на Фейсбук измамника проговориха пред bTV
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
Спас/Александър
Снимка: Ладислав Цветков

Още жертви на Фейсбук измамника Спас Василев, станал по-известен с фалшивата си самоличност Александър Николов, проговориха пред bTV. Сценарият този път обаче е различен - молба за помощ на пътя.

Oпит за интервю със Спас Василев от Кочериново напомня на Станислав Георгиев, че също е бил негова жертва.

“Аз си припомних гласа му, защото той е по-специфичен, по-тънък. В момента, в който се обърнах към телевизора и го видях, за мен беше ясно, че това е човекът. Беше паркирал тук, успоредно на пътя, и се разхождаше с празна туба с бензин”, спомня си Станислав. 

Спас и Станислав се сблъскват очи в в очи преди 3 години в столичния квартал „Гоце Делчев”. Спас, придружен от възрастен мъж, обяснява, че е дошъл спешно в София с родителите си, за да закара майка му в болница. Но нямали пари за гориво да се приберат в родното им село Петково и моли за 20 лева назаем.

Фейсбук измамникът Спас остава в арестаТова реши СГС

„Изглеждаха доста притеснени. Прецених, че сумата не е толкова голяма и дори да ме излъже, няма проблем, ще му ги дам. Той обеща, че ще ми ги върне”, разказва Станислав. 

В следващите седмици започват комуникация по телефона. „Започнаха едни смешни обяснения от рода на това, че днес банката е затворила или че ще вземе парите от млякото и утре ще ми ги изпрати. Лъжа след лъжа. Възстановяване на парите нямаше. Нямаше да бъде проблем, ако бях единственият”, допълва потърпевшият. 

Измамният сценарий, в който се споменава отново село Петково, се повтаря и пред други хора. След това те споделят в интернет. 

Още жертви на Спас от Кочериново
Снимка: btvnovinite.bg

По това време Спас вече е обявен за издирване и гради активно фалшивия си имидж като Александър Николов. От ГДБОП събират още доказателства за измамите му.

bTV Репортерите: АЛЕКСАНДЪР/СПАССтарателно изграден образ във "Фейсбук" мами стотици с години

„Все още идват пострадали от тази престъпна дейност и колегите продължават да събират материалите по досъдебните производства”, обясни директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. 

По случая на Станислав разследване няма, защото той се отказал да подава жалба.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре