Жена от видинско село жестоко удари и умъртви кутре пред очите на собственика му. Причината за гнева й – кутрето влизало в градината й и унищожило част от насажденията.

Британецът Лиам Филд наскоро приютил две малки кучета, подхвърлени в двора му. Едното претърпява инцидент на пътя, но оцелява.

В неделя вечер обаче жителка на селото го убива – в неговия имот, на неговата тераса. Лиам вижда в ръцете на жената непознато за него оръжие и го обяснява на полицаите с рисунка, от която става ясно, че жената е държала мотика.

Снимка: btvnovinite.bg

Градината на Людмила Манафска се намира точно срещу къщата на британеца. По думите й тя не е ударила кученцето с мотика.

Преди сезона на разсадите и появяването на кутретата, върбовските съседи се спогаждали, затова младият британец е в абсолютен шок от преживяното.

Снимка: btvnovinite.bg

„Никога не съм имал проблеми с нея. В началото като дойдохме, тя ни даваше плодове и зеленчуци. Не мога да разбера какво я е накарало да превърти”, споделя той.

За нея причината е, че малкото кутре отъпкало градината й.

Снимка: btvnovinite.bg

Ден след инцидента двете страни не се разбраха. Въпреки разразилата се война, отървалото се от човешки гняв куче ще остане в къщата.

Людмила не изпитва вина за извършеното. Ако след аутопсията стане ясно, че тя е умъртвила кучето, жената ще бъде съдена.