През нощта и утре сутринта ще вали в цялата страна. Очакват се и значителни количества валежи. Код жълто за тази нощ и утре важи за цялата страна - за очаквани значителни количества дъжд.

В областите Видин, Монтана и Враца кодът е и за дъжд, който ще преминава в сняг тази нощ и утре  рано сутринта в западната част на Предбалкана.

За Североизточна България освен за значителни валежи от дъжд код жълто важи и за силен вятър от изток - североизток. Кодът за вятър и дъжд е за областите - Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Разград.


Тази нощ навсякъде ще вали, но най-интензивни ще бъдат валежите в южните райони. Сутринта на север валежите ще се усилят, в южните райони - ще отслабнат. Утре през втората половина на деня почти навсякъде валежите ще спрат.

В Северна, Централна и Източна България утре ще бъде ветровито, като вятърът ще бъде умерен до силен, на моменти и бурен.
Температурите ще останат близки до днешните - в северозападната половина на страната отново ще бъде студено. Днес в Русе, Враца и Монтана през целия ден температурата не превиши 5 градуса. И утре в северозападните райони се очакват дневни температури между 3 и 8 градуса. На югоизток ще се задържи доста по-топло - с температури до към 16 - 17 градуса, а днес отново в Кърджали, Ахтопол и Елхово и днес следобед температурата достигна 20 - 21 градуса.


В петък понижението на температурите ще продължи, в следобедните часове отново валежи ще има на много места, снегът ще слиза все по-ниско в планинските райони.