Жълт код е обявен за утре в цяла Северна България за очаквани снеговалежи и снежна покривка 5-10 см. Жълт код за поледици беше обявен, но в последствие отменен за днес в областите Силистра, Разград и Русе.


Времето над страната ще бъде облачно, на места с намалена видимост. В Северна България и студено със слаб вятър от изток-североизток. Там ще има и слаби превалявания от дъжд и сняг, в отделни райони е възможно да се образуват и поледици. Максималните температури ще са между 1° и 6°. В Южна България само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде и почти тихо с максимални температури между 8° и 13°, в София 9-10°.

Над Черноморието ще бъде облачно със слаб северен вятър. Ще бъде почти без валеж. Максималните температури ще са от 5° по северното крайбрежие, до 10° в южните райони. Температурата на морската вода ще е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще бъде облачно. На отделни места ще превали дъжд, над 1800-2000 метра сняг. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.


След сравнително меката събота, в която температурите в южните райони ще стигат до 12-13 градуса, неделята ще се поохлади, като са възможни и поледици. В началото на следващата седмица валежите ще се усилят, като отново в по-студените северни райони ще вали дъжд и сняг, а на юг ще е само дъжд. За съществени снежни покривки засега не се споменава в прогнозата.