„Да, България” се регистрира в ЦИК като коалиция, отива на избори
Вчера доброволци от „Да, България” започнаха събиране на подписи за регистрация, като само за 16 часа събраха над 20 хил.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    4
Христо Иванов
Снимка: Ладислав Цветков

Коалицията „Движение Да, България”, съставена от партията на „Зелените”, ДЕОС и новата политическа формация на бившия правосъден министър Христо Иванов – „Да, България”, се регистрира успешно в Централната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори.

Преди дни самостоятелната регистрация на „Да, България” беше блокирана от три жалби, внесени в последния момент.

Вчера доброволци от формацията започнаха събиране на нови 3000 подписа, нужни за регистрацията, но само за 16 часа успяха да съберат много повече – над 20 хил.

„Да, България” ще се яви на изборите в коалиция със „Зелените” и ДЕОСХристо Иванов беше принуден да се коалира, след като регистрацията на партията беше блокирана

„Хората се подписаха „Да, България” да не бъде спряна от явяване на изборите”, каза Христо Иванов на излизане от ЦИК и благодари за гражданската активност през вчерашния ден.

„Коалицията ни се придържа към приоритети, които и трите формации винаги са си поставяли – борба за върховенство на закона, за отвоюване на институциите от корупционен плен, чиста политика, чиста околна среда и нова вълна на интеграция с НАТО и Европейския съюз”, допълни Иванов.

На въпрос дали биха се коалирали с някоя от другите десни формации, Иванов каза, че са настроени позитивно към евентуални партньори.

„Да, България” от самото начало е отправила покана за формиране на голям антикорупционен блок в следващия парламент. Много се радвам, че „Нова република” (новата формация около ДСБ и Радан Кънев – б.ред.) подемат същата тази тема”, каза Иванов.

  • 5
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре