Затруднено е движението на магистрала "Хемус", след първия тунел в посока Правец. По пътното платно се натрупва сняг, магистралата е непочистена.

На входа на магистралата при Ябланица в посока София движението е блокирано. Тир е препречил пътя и има огромно задръстване.

За съжаление, ноември, освен със по-студеното време, традиционно е съпътстван и с множество фатални катастрофи. Черната статистика сочи, че от началото на месеца до 20 ноември, жертвите на пътя са 35.

Пътната полиция засилва проверките за състоянието на автомобилите преди истинската зима. Не са рядкост водачите, които са изненадани от първия сняг.

Видимостта в този сезон е силно намалена и пешеходците трябва да се пазят, предупреждават от Асоциацията на пострадалите при катастрофи!

Оттам призовават да носим повече светли дрехи, по възможност със светлоотразителни елементи. Качулката на главата и слушалките със силна музика на ушите са силно непрепоръчителни, тъй като създават още по-голям риск пешеходецът да бъде блъснат.

Обстановката между Мездра и Ботевград започна да се усложнява към 19 часа. В капана на първия сняг попаднаха десетки тежкотоварни камиони. В резултат се образува километрична тапа, а напрежението ескалира.

Снимка: bTV

Малцината, които успяха да се измъкнат, търсеха обходни маршрути. В блокадата попадна и снегорин.

Откъм Мездра екипът на bTV не видя полицейски екипи, които да регулират движението. В 21.30 ч. пътят беше разчистен и движението тръгна.

През тази нощ периодично ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони по основните пътища и магистрали, по които се извършва снегопочистване, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). Интензивни снеговалежи се очакват в Северозападна България и в областите София и Перник, уточниха оттам.

Всеки може да получи информация за актуалната пътна обстановка от безплатното приложение LIMA и на дененощните телефони на АПИ.