Днес над Западна и Централна България ще има значителна облачността и на места отново ще превалява. Над източните райони облачността ще е променлива, до предимно слънчево. Ще духа до умерен, на места в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°.

 

 По Черноморието облачността ще е  променлива, до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури – от  13° до 16°. Температура на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

  През нощта облачността ще е значителна, в западната половина от страната -  с превалявания от дъжд. Утре, преди обяд, на много места облачността ще е разкъсана. Около и след обяд, главно в югозападните райони, на места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - от 21° до 26°.

 

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове главно над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места за кратко ще превали. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще са между 23° и 28°. По Черноморието ще има значителна ниска облачност или мъгли и  там ще остава и по-хладно с максимални температури между 14° и 18°. В петък от запад-северозапад ще проникне по-хладен въздух. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.