Днес облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна. Ще има превалявания от дъжд, в планинските райони и високите полета – от сняг. До вечерта облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури - между 5° и 12°.

 

В планините застудяването ще продължи. Ще е със значителна облачност, по върховете често ще е мъгливо. Ще превалява сняг, но вече ще е по-слаб и на по-малко места. До полунощ валежите ще спрат. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

 

   През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър. Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 3° до 2°. През деня ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. На отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°.

 

  В неделя вятърът от северозапад отново ще се усили. Облачността ще се увеличи, на места ще превали краткотраен дъжд, след обяд е възможно и да пригърми. Температурите ще се повишат. През нощта срещу понеделник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее. Минималните температури отново ще са близки до нулата и на места в югозападните райони, където вятърът ще стихне, ще има условия за образуване на слани. В понеделник в часовете около и след обяд ще се развие купеста облачност, почти без валежи. Северозападният вятър ще отслабне още, а през нощта срещу вторник ще се смени с югозападен. През следващите два дни ще бъде предимно слънчево. Повече купеста облачност ще има във вторник около и след обяд, но вероятността за валежи е много малка. Затоплянето ще продължи.