Днес над страната ще има променлива облачност, след обяд - често значителна, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10°.

    

 По Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури – от  8° до 10°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

 В планините облачността ще е променлива, често значителна, но ще се задържи без съществени валежи. Ще духа силен, по билата временно  бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

 

  През следващото денонощие ще преобладава облачно време. През нощта на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, в планините – сняг. През деня от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа до умерен вятър от запад-северозапад, но с него вече ще прониква по-топъл въздух. Ще се затопли и  минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, максималните – между 10° и 15°.

 В четвъртък ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. Вятърът ще отслабне още, на места и ще стихне. В петък и събота ще е почти тихо и на места в равнинните части от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а температурите в тези райони ще се задържат по-ниски. В останалите райони, както и в планините, ще бъде предимно слънчево и топло за периода. В неделя облачността ще се увеличи, но през по-голямата част от деня без валеж.